Изследване в Южна Африка установи, че антителата срещу доминиращия в страната вариант на

...
Изследване в Южна Африка установи, че антителата срещу доминиращия в страната вариант на
Коментари Харесай

Антителата срещу южноафриканския щам пазят от зараза с други варианти |

Изследване в Южна Африка откри, че антителата срещу преобладаващия в страната вариант на коронавируса предотвратява болестта с други разновидности, заяви Ройтерс, цитирана от Българска телеграфна агенция.

Резултатите от опитите в лабораторни условия дават вяра, че ваксини срещу COVID-19 въз основата на разновидността 501Y.V2, разпознат в страната в края на предходната година, могат да пазят против голям брой други разновидности на новия ковид, които циркулират по света.

" Изследвахме плазма от хора, инфектирани при последната вълна с разновидността 501Y.V2, и я използвахме против вируса от първата вълна. Така установихме, че тя може да обезврежда и други разновидности на ковид ", сподели Алекс Сигал от Африканския здравен проучвателен институт.

Според него имунизациите, основани при отчитане на разновидността, може да пазят и против другите разновидности на вируса, " по този начин добивате визия по какъв начин може да бъде решен този проблем с вариантите ".

Салим Абдул Карим, основен консултант на държавното управление за COVID-19, сподели, че големите производители на ваксини като " Пфайзер ", " АстраЗенека " и " Джонсън енд Джонсън " вече разработват ваксини въз основа на южноафриканската вариация. " Модерна " към този момент е адаптирала своята ваксина и ще я подложи на клинични проби върху хора, добави той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР